talpon lévő probléma
Categories
Egyéb kategória Lökéshullám terápia

Hogyan kerüljem el a talpon lévő gyulladásokat, 8 tipp cipőválasztáshoz

A leggyakoribb  talpon lévő problémák  fájdalmat és gyulladást okoznak.Talpon lévő probléma a talpi bőnye gyulladás, a sarkanytú meszesedése az Achilles ín fájdalom. A lábujjak tövében nyilalló fájdalom keletkezik, mely a nem megfelelő cipő esetén csonthártya gyulladáshoz vezet.

A nem megfelelő lábbeli kárt tehet a lábfejben, fájdalmat, csonthártya gyulladást okozhat, a talpon gyakori problémák jelenhetnek meg. A helyes testtartás felvételét akadályozhatja, ami hosszú távon túlterhelheti a láb és a hát izmait is.

Miért is mondom ezt?

Amikor járunk, testmozgáskor a jól kiválasztott cipő, edzőcipő csökkenti a sérülésveszélyt, a jó cipő megtartja a lábat, és elnyeli az ütéseket amikor a földhöz ér a lábfej.

Hogyan válasszunk megfelelő cipőt, hogy a talpon lévő problémákat elkerüljük

talpon lévő probléma
talpon lévő probléma

A cipő választásakor két fontos tényezőt kell figyelembe venni:
Lökéshullám terápia kezelésA cipő legyen masszív, strapabíró kialakítású, hogy kellő tartást biztosítson
Lökéshullám terápia kezelés A cipő már az első felpróbáláskor legyen kényelmes! A lábfejnek illeszkednie kell a lábbelihez, fel kell vegye a lábfej formáját, pontosan körül kell hogy ölelje a sarkunkat, hogy a járás közben ne mozogjon a cipő a lábfejen, így elkerüljük a talpon lévő problémát és a sarokcsont gyulladást, azaz a sarkantyút.
Lökéshullám terápia kezelés Idősebb korban a lábfej degeneratív elváthozásaiból és a változó kor következtében lábunk mérete kis mértékben megváltozik.Abban, az esetben, ha nem vagyunk biztosak a pontos láb méretben, méresse le a lábfej hosszát és szélességét.
Lökéshullám terápia kezelés A lábfej napközben megduzzad, ezért a lábbelit reggel, vagy a nap végén érdemes vásárolni.
Lökéshullám terápia kezelés  Fontos! A cipő természetes, jól szellőző anyagból, bőrből, puha bőrből, légáteresztő gyöngyvászonból készüljön, mivel ebben nem fülled be a lábfej.
Lökéshullám terápia kezelés Ne viseljen csúcsos, hegyes orrú cipőket! Gyorsan lábfej deformitáshoz, kalapácsujjhoz, bütyök kialakulásához vezet. A lábfejnek kényelmesen szabadon kell mozognia!
Lökéshullám terápia kezelés Papucscipő helyett válasszon olyan lábbelit, amely fűzővel vagy tépőzárral biztosítja a lábbelit, így meggátolva, hogy a lábfej csúszkáljon! Nyári időszakban, sokan a papucsot nem megfelelően válasszák, mert a sarok terhelési pontja a papucs élén fekszik, így könnyen sarkantyú, csonthártya gyulladás és talpon lévő problémák is kialakulhat!
Lökéshullám terápia kezelés Kerülje a nagyon magas cipő viselését, megterheli a lábfej harántizmait. Minél magasabb a cipő sarka annál jobban befolyásolja a járást, így a testet kibillenti a megfelelő tartásból, ezzel a gerinc, csípő és térd és a talpon lévő problémák kockázatát növeli!

talpon lévő gyulladás
talpon lévő gyulladás

Sportolók életében a megfelelő edzőcipő választás segítségével a talpon lévő gyulladás kivédhető

A sportolók esetében fontos meghatározni, hogy futásra, túrázásra, hegymászásra, stb alkalmazás az edzőcipőt, hogy a talpon lévő problémákat, a talpon keletkező fájdalmakat, gyulladást, sarkantyút elkerüljük.
Ma már rengeteg divatos edzőcipő kapható, de túlnyomó többségét nem igazi sportáruházaknak, hanem inkább divatcikknek tervezték.
A sportágnak megfelelő lábbeli helyes választásakor, akár a hetente többszöri viselésére való tekintettel, az adott sportágnak megfelelően válasszunk cipőt. A futók esetében például a lábbeli kiválasztásakor figyelembe kell venni a leendő használójának a lábfejének alakját, a test súlyát, jellegzetes mozgását, a leendő felülettel való érintkezést. Ebben az esetben célszerű célnak megfelelő szaküzletben vásárolni, ahol a divatos sportcipők ára is rettentően eltér, tehát egy futócipőt áruló szaküzletben speciálisabban bemérik és felmérik a célnak megfelelő lábbeli választását, melynek az ára is drágább.

A megfelelő futó cipő választásával elkerülhető a sarkantyú

talpon lévő probléma
talpon lévő probléma

Ha most szeretne elkezdeni futni, fontos szakember véleményét kikérdezni! A sport cipők osztályozásának megfelelően három kategóriába sorolható:
Lökéshullám terápia kezelés Stabilizáló cipő: melynek jellegzetessége, hogy a talpnak enyhe középső alátámasztását biztosítja, és kissé ívelt formával rendelkezik.
Lökéshullám terápia kezelés Mozgást szabályozó cipők: ezek a sportcipők, viszonylag merevebbek, a talpi része belső boltozati emelővel van kidolgozva, hogy a lábfej ne fordulhasson befelé.
Lökéshullám terápia kezelés Memória párnázott sportcipő: a talpi felülete puha memória habbal ellátott, lépés rezgés csillapítással rendelkezik, mint egy talp betét funkciót is ellátva tompítja a lábfej becsapódását, így a talpon lévő problémákat könnyebben elkerülhetjük.

Tudtad

talpon lévő probléma
talpon lévő probléma

A rossz testtartás következtében a gerincünk három fő szakaszának kilengéséből fakad, mely érinti a nyaki a vállak közötti, és a hát alsó részén elhelyezkedő csigolya tengelyhez történi kilengési pontjait.

A rossz testtartás hosszú távú veszélyei között meg kell említeni :
Lökéshullám terápia kezelés A gerinc izületeinek károsodását
Lökéshullám terápia kezelés A hát izmainak megnyúlását
Lökéshullám terápia kezelés Izom és csontproblémák
Lökéshullám terápia kezelés Fejfájás
Lökéshullám terápia kezelés Általános egészség romlás

Gyaloglás és futás következtében lépéskor a sarkunk külső élére kell érkeznünk, nem pedig a talpunkra.A lábfej ebben az esetben befelé gördül, hogy a sarok belső oldala vegye át a test súlyát.Így az egyensúlyozás létrejön és a járás következtében az ütések elnyelődnek.

Milyen alakú nyomot hagy a talpad

Lépj egy vizes felületre, hogy a talpad felülete vizes legyen, és tesztelt talpad boltozatát!
Lökéshullám terápia kezelés Ha a sarok, a talp külső része és a talp elülső része nyomot hagy, és a boltozat íve látszik, akkor helyes a talp íve.
Lökéshullám terápia kezelés A sarok és az elülső talpi rész lenyomat látszik, akkor a lábfej boltozata túl magas.
Lökéshullám terápia kezelés Ha az egész talp felületének lenyomata látszik, akkor lúdtalpról beszélünk.

A lábat jól megtartó, kényelmes cipő választása nélkülözhetetlen. Cipő választást alaposan és időt ráfordítva érdemes időt és energiát beletenni, mert a lábunk, és ezzel az egész testünk meghálálja a befektetett türelmet!

Megosztás