tenisz könyök fájdalom
Categories
Egyéb kategória

A teniszkönyök kialakulásának oka és 4 tünete

A teniszkönyök kialakulásának tünete a könyökcsúcs külső csontos bütyök területén hirtelen fellépő erős fájdalom

Mikor beszélünk teniszkönyök kialakulásáról

 

teniszkönmyökA mozgásszervi fájdalmak közül az egyik leggyakoribb fájdalmas pont a könyök fájdalom. Fáj és sajog a könyököd, kiesnek a tárgyak a kezedből, gyenge a tenyér szorítása ?
A fájdalom a könyök megerőltetése, túlterhelése végett alakul ki. A fájdalom a könyök külső oldalán égő, lüktető érzés. Az alkar feszítő izmai a felkarcsont külső bütyök részhez inakkal kapcsolódik. Túlerőltetés során az alkar feszítő izmai összehúzódnak, mely a felkarcsont külső bütyök részén az inak megfeszülnek, majd húzódása végett csonthártya gyulladás keletkezik.Így alakul ki a teniszkönyök.

A teniszkönyök fájdalom következménye:

Lökéshullám terápia kezelésa mozgás rövidebb hosszabb ideig tartó korlátozottsága
Lökéshullám terápia kezelésa kezek ügyetlenekké válnak, így kiesik a tárgy a kézből
Lökéshullám terápia kezelésa túlerőltetésből gyulladás alakul ki, így csökken az alkar mozgás terjedelme, nem tudja kinyújtani az alkart.
Lökéshullám terápia kezelésa kéz szorító funkciója és ereje csökken, így a tárgyakat nem tudja a kezében tartani.

A teniszkönyök nem csak a sportolók és fizikai munkát végzők körében alakul ki, bárki aki túlerőlteti a könyök külső részét, akár házimunka során, de gyakori a masszőrök fizikai gyakori munkavégzése mellett is. A karját emelő, toló, kinyomó, feszítő, maga felé húzó mozdulatokat végez.
Az alkar feszítő izmait megerőlteti ha hosszabb ideig szorító mozdulatokat végez. A fájdalom az alkarizmok összehúzódása és túlerőltetése végett alakul ki. A könyök külső bütyök csonton a túlerőltetés során az izomfeszülés következtében csonthártyagyulladás alakul ki. A könyök külső csontos része különösen fájdalmas és érzékennyé válik. A csonthártyában idegvégződések találhatóak, melyek érzékelik és tovább küldik a fájdalmat, mint egy üzenete.

Az alkar esetében ugyanazon mozdulatok végzése során, a hosszabb ideig nem használt izmok mozgatása és megterhelése után jelentkezhet a fájdalom. Jellemző, hogy jobb kezesek esetében a jobb könyök külső bütyök része, míg a bal kezesek esetében a bal könyök külső területe gyullad be.
Bár nem gondolnánk, de egyre gyakoribb a napi megterhelő 8 óra a számítógép klaviatúra előtt ugyanazon mozdulatok végzése, vagy a mobil telefon billentyűzetének használata is.

Mit tegyünk ha teniszkönyök fájdalom alakul ki?

Lökéshullám terápia kezelés kerülje a könyök túlerőltetését
Lökéshullám terápia kezelés ha már megerőltette, tegyen róla, hogy pihentesse!
Lökéshullám terápia kezelés ne hagyja el a mozgatásokat és a nyújtásokat, mert a gyulladt állapot nem fog változni, óvatosan melegítse be és nyújtsa a könyökét.
Lökéshullám terápia kezelés óvatos tornáztatással, és célirányos rendszeres mozgatással, megerősítheti és nyújthatja a hajlító és a feszítő izmokat.

A teniszkönyök fájdalom kezelésére kiválóan alkalmas a lökéshullám terápia fókuszált fájdalmas pont kezelése, mely szinte 3-5 alkalom kezelés mellett szinte teljes gyógyulást eredményez. A lökéshullám terápia vérkeringést fokozó, sejtregeneráló folyamatokat beindító, gyulladást és fájdalmat csillapító kezelési terápia. Az izületekben lerakódott, káros anyagok a lökéshullám terápiának köszönhetően gyorsabban távoznak a szervezetből.

Lökéshullám terápia 3-5 alkalmas kezeléssel 6-8 héten át tartó öngyógyulási folyamat indul a teniszkönyök területén, így a terápiának köszönhetően folyamatosan csökken a gyulladás, és ezzel párhuzamosan szűnik a fájdalom is.

A lökéshullám terápia segítségével a kezelés után még 6-8 héttel is folyamatos gyógyulási folyamat zajlik, mert:teniszkönyök lökéshullám terápiával

Lökéshullám terápia kezelés lökéshullám terápia kezelés a fájdalmas ponton történik.
Lökéshullám terápia kezelés fokozottan beindul a vérkeringés, melynek köszönhetően,
Lökéshullám terápia kezelés az oxigén dús vér és tápanyagban gazdag sejtek felváltják a gyulladásban pangó területen pangó sejteket, ezzel ösztönözve, a sejtregenerálódás folyamat gyorsítását és fenntartását.

A teniszkönyök fájdalom kezeléseként kiváló a lágy lézer terápia is, mely a könyök lágyszövet gyulladt részen fókuszáltan csillapítja a fájdalma,t és gyógyítja a gyulladást.

 

Megosztás