Soft laser terápia, soft laser kezelés
Categories
Lágylézer terápia, soft laser terápia

Ismerd meg a Soft Laser terápia hatásait

A soft laser terápia (lágylázer terápia vagy safe laser terápia) kivételes fizikoterápiás eljárás, mert hatásaként nem csak a tünetek enyhülnek, de kedvezően befolyásolja az alapbetegség kimenetelét is: a szervezet öngyógyító folyamatainak a beindítására alkalmas.

Hogyan hat a soft laser terápiás kezelés

Optimalizálja a szervezet védekező képességét, a lézer nyalábok besugárzásával pozitív hatást gyakorol a sejtekre, gyorsul a sejtekben az oxigén ellátás, ezáltal serkenti a salakanyag termelést, fokozódik a vérkeringés, melynek köszönhetően új erek is képződnek. Elindul a gyógyulási folyamat, így a gyulladás csökkenni fog. A lézersugarak szöveti mélységbe hatolva sejtszinten indítja el a regenerálódást, visszaállítva ezzel a sejtek optimális működését.

A lágylézer terápia segíti a sejtregenerációt, csökkenti a gyulladást, stimulálja az immunrendszert, javítja a nyirokkeringést. Mindezek eredményeképpen csökken a fájdalom, az ödéma és az izomfeszülés, gyorsul a sebgyógyulás.

A soft laser kezelés teljesen fájdalommentes, a beteg legfeljebb egy kis melegséget érez, amikor a kezelni kívánt felületre irányítják a lézert. Nem mellékes, hogy a lágylézer kezelés többször ismételhető, akut panaszok esetén gyorsítja a gyógyulást. A safe lézer nem okoz sugár vagy elektromos terhelést, nincs mellékhatása. A kezelés többször ismételhető. A lézerterápia jól kombinálható gyógyszeres, vagy más fizioterápiás kezelésekkel. Hatására a krónikusan szedett gyógyszerek mennyisége csökkenthető, vagy azok akár el is hagyhatóak.

Heveny betegségek esetén, mint lumbágó, izomrándulás, ízületi zúzódás, vagy ficam elegendő néhány kezelés egymást követő napokon. Balesetet követően kialakult duzzanat, fájdalom már az első kezelés alatt jelentősen csökken, sok esetben meg is szűnik. A lágy lézer kezelés a sport sérüléseknél, a korai esetekben látványos javulást hozhat.

A hosszú ideje fennálló deformitással, fájdalommal járó krónikus betegségek esetén természetesen a kezelési folyamat is hosszabb idejű.

Hogyan alkalmazzuk a soft laser-t, azaz a lágylézer terápiát

Lágylézer terápia, lágy lézer kezelés Budapest

A lézersugár alkalmazását közvetlenül a gyulladt, fájó területre irányítjuk. A lágylézer különböző hullámhosszú, és energiájú fényt bocsát a kezelendő területre. A szövetek elnyelik a rájuk bocsátott energiát, így a sérült sejtek erre reagálnak, ennek következtében a sejtregeneráció felgyorsul, és beindul a gyógyulást. A mélyebben fekvő szövetek 780-950 nm hullámhosszú lágylézert használnak.

A kezelés során a lézer fej készüléket a fájó, gyulladt bőr felületére helyezzük, de ez a módszer teljesen fájdalommentes. A kezelés nem jár hanghatással, nem érezhető rezgés sem, és csak néhány percig tart.

A lágylézer terápia nem a hő generáláson alapul, hanem a fotokémiai és fotóbiológiai hatások a sejtekre és szövetekre való gyakorlásán. Ha a lézerfényt megfelelő mennyiségben adagoljuk, különböző sejtfunkciók stimulációját érhetjük el, főként funkcionális rendellenességgel rendelkező sejtek jelenlétében.

Milyen hatást generál a soft laser terápiás kezelés

 • Növeli a véráramlás: kapillárisok és artériák tágítása
 • Biostimuláció hatás: szövet regenerációt eredményez, növeli a kollagén és elasztin szintet
 • Gyulladás csökkentő hatás
 • Anti-ödéma hatás:nyirokrendszer stimulációja
 • Fájdalom csillapító hatás:idegvégződések érzékelési küszöbének növelése.
 • A kezelt szövet legmélyebb rétegeinek stimulációja, így gyors és kiterjedt sejt regenerációt érhetünk el

A soft laser-rel milyen betegségek kezelhetőek

Mozgásszervi betegségek esetében:

A soft laser terápia gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatást gyakorol az izmok, inak izületek területére. A kezelés alkalmazása során kitágulnak az erek, melynek következtében az ödéma csökken, a felesleges folyadék pedig eltávozik a sérült területről. Lágylézer terápia hatására javul a nyirokkeringés, amely beindítja a szervezet öngyógyító folyamatát, így pl: a véraláfutás rendkívül gyorsan gyógyul a kezelésnek köszönhetően.  Csökkenti a reumatikus fájdalmakat.

Degeneratív elváltozások esetében:
 • Lágylézer terápia, lágy lézer kezelés BudapestIzületi gyulladás: arthritis-ek esetében
 • Izületi kopás: arthrosis esetében
 • Gerinc fájdalom csillapítása
 • Hát fájdalom csökkentése
Izomfájdalmak enyhítése, túlerőltetés következtében kialakuló problémák esetében:
 • Izomgyulladás
 • Ínhüvelygyulladás
 • Nyáktömlő gyulladás
 • Csonthártyagyulladás
Sport sérülések, általános sérülések esetében:
 • Izom vagy ín szakadás, szalagszakadás,
 • zúzódás, húzódás, vérömleny,
 • Csonttörés

Mozgásszervi betegségek a testünk különböző pontján okozhatnak fájdalmas, gyulladással járó betegségeket

Sportsérülések gyógyulási idejét a lágylézer terápia nagymértékben lerövidíti, az ödémák felszívódását elősegíti, és felgyorsítja. Műtét után szintén a gyorsabb gyógyulás érdekében alkalmazható a lágy lézer terápia. Csonttörést követően a sérült végtag kezelése intenzíven segíti a csontosodási folyamatot. A lágylézer terápiának köszönhetően gyorsabb a seb és heggyógyulás. Csökkenti a vágás, égési sérülés, műtét, baleset után a hegszövet túlburjánzását, mert javítja a sérült terület vérellátását. Gyorsítja a salakanyag eltávozását, így felgyorsul a gyógyulás is. Rendszeres alkalmazásának köszönhetően elősegíti a nehezen gyógyuló sebek fekélyek gyógyulását is.

Milyen gyógyászati szakterületen alkalmazzák a safe laser azaz a lágylézer kezelés

Számos területen alkalmazható pl:
 • Sportgyógyászat
 • Ortopédia
 • Neurológia
 • Reumatológia
 • Dermatológia
 • Fogászat
 • Akupunktúra

Nélkülözhetetlen akut, krónikus és degeneratív gyulladásoknál. Pl. Térdartritisz esetében.

A lágylézer terápia biológiai hatása.

Gyulladáscsökkentés

Serkenti a vér és nyirokkeringést, melynek köszönhetően, gyorsan eltünteti a duzzanatot az ödémás területről, így a gyulladás csökkenni fog.

Fájdalomcsillapítás

A laser fény terápia a gyulladt területen történő kezelés során jó hatást fejt ki az idegvégződésekre, melynek köszönhetően fájdalom csillapító hormon szabadul fel, így csökken a fájdalom.

Gyorsabb sejtnövekedés és anyagcsere

A lézer fény behatol a szövetekbe, gyorsítja a sejtek növekedését, újratermelődését, és anyagcsere folyamatait.Nő a sejtek energia szintje, serkenti az ATP termelődését. Ennek köszönhetően a sejtek több tápanyagot vesznek és fel, és megszabadulnak a felesleges salakanyagtól. Így a safe loser terápia jótékony hatása az inakon, izmokon, ínhüvelyen, szalagokon fejti ki jótékony hatását.

Vérkeringés fokozódik

A lézer fény hatására a sérült szövetek gyorsan regenerálódnak, mert új kis kapillárisok fejlődnek ki.Segít az értágulásban, segíti a sebgyógyulást, csökkenti a hegesedést, összességében gyorsítja a gyógyulást. Ennek köszönhetően jobb lesz a vérkeringés.

A lágylézer terápia serkenti és beindítja a szervezet öngyógyító folyamatát, sejtek és szövetek gyorsan regenerálódnak, a sebgyógyulás ideje csökken, a kollagén termelése fokozódik. Fájdalom csillapító, gyulladáscsökkentő, vér és nyirokkeringést fokozó hatást gyakorol. A lágy lézer terápia kombinálható más fizioterápiás kezeléssel, mint a lökéshullám terápia, gyógytorna és a masszázs

 

 

Megosztás