EMS elektromos izomstimuláció
Categories
EMS elektromos izomstimuláció

Az EMS elektromos izomstimuláció működési elve

Az EMS az Electro Muscle Stimulation kifejezés angol megfelelője, magyarul elektromos izom stimulációt jelent. Az EMS-el a harántcsíkolt izmok kezelését végezzük, amely az akaratlagos mozgást biztosítja.

Hogy működik az EMS elektromos izom stimuláció

Az izomstimulációs készülék ún. elektródákból, és magából a gép egységből épül fel. Az izmok eredése és tapadási vonala mentén az elektródákat a bőrre rögzítjük, melynek segítségével mA áramerősségű impulzust juttatunk az izomra. Az áramerősség hatására az izom összehúzódik. Az izom összehúzódása függ az impulzus idejétől, a frekvenciától és az intenzitás időtartamától. Az impulzusok az izom összerándulását eredményezik, amely nagyon hasonló ahhoz, mint amikor az izom valóban mozog.
Az elektromos izom stimulátor segítségével létrejött mozgás akaratunktól független, amely erőfeszítés nélkül jön létre. A stimuláció során folyamatosan váltakoznak az összehúzódási és elernyedési ciklusok, melynek köszönhetően az ernyedt, petyhüdt izmok rugalmasak és feszesebbé vállnak. Ennek köszönhetően a kívánt eredmény centiméterekben is mérhető az adott izom területén.
Az elektromos izom stimuláció során először a kis méretű izmok, majd a nagyobbak húzódnak össze. Az alakformálásért felelős nagyobb izmok csak nagyon lassan, és sok munkával tornával, speciális edzéssel hozhatók formába. Az EMS felgyorsítja az izomműködést, ezért sokkal hatékonyabb és célzottabb a hagyományos módszerrel ellentétben.
Az elektromos izom stimulátor jelentőséggel bír egy sérülés utáni regeneráció során is, hisz a megfelelő mozdulatokat újból meg kell tanulni.

Mi az EMS izomstimulációs kezelés célja

A kezelés segítségével a zsírsejtek „széttörése”, a zsírsejtek élénkítése, és a zsírlebontás elősegítése a cél, az izom megterhelése nélkül. Az izomstimulációs kezelés hatására az izom-összehúzódás hőtermeléssel jár, serkenti a vér és nyirokkeringést, ennek köszönhetően  az izmok tápanyag- és oxigénellátottsága megnő, így a salakanyag a nyirokkeringésen keresztül távozik. Az EMS izomstimulációnak köszönhetően oldódik az izom merevség, és az izomgörcs, így az izomrostok könnyebben regenerálódnak.

Mi mindenre alkalmazható az EMS

Lökéshullám terápia kezelészsírbontás elősegítéseEMS elektromos izomstimuláció - alakformálás

Lökéshullám terápia kezelésa szövetek regenerálódása

Lökéshullám terápia kezelésnyirokkeringés serkentése

Lökéshullám terápia kezelésanyagcsere gyorsítás

Lökéshullám terápia kezelésnarancsbőr és cellulit kezelésre

Lökéshullám terápia kezelésalakjavító és testformáló kezelésre

Lökéshullám terápia kezelésizomfeszesítésre

Lökéshullám terápia kezelésizomerősítésre

Lökéshullám terápia kezelésterhesség utáni alakjavító és bőrregenerációra

Mennyire fájdalmas az elektromos izomstimuláció

A bőr felületére felhelyezett elektródák közvetítik a mA áramot, melynek érzete a bőrön, enyhén csipkedő jellegű. Ahhoz, hogy a kezelés hatékony legyen és a várt izomstimulálás látványos is legyen, megfelelő izom kontrakciót kell elérni.

Milyen gyakran kell az elektromos izomstimulációt igénybe venni

Egy kúra 6-10 alkalmas, melyet heti 2-3 alkalommal ismételni célszerű, mert ennek függvényében érhető el a kitűzött cél, a feszesebb izom, és rugalmasabb bőr.

Mennyire tartós az elért eredmény

A kezelés során, 4-6 cm karcsúsodás, feszesebb izom, rugalmasabb bőr tónus alakul ki, a kurát 3-4 hónap múlva érdemes megismételni, közötte heti egy alkalommal fenntartó kezelés célszerű beütemezni.

Kinek ajánlott az elektromos izomstimuláció

Profi sportolók részére: számukra fontos az edzés során aktívan részt vett izmok izomregeneráció gyorsítása, sportolás során a túlterhelés és a sérülés elkerülése.
Amatőr sportoló esetében: a nem biztos és ellenőrzött edzésekből eredő sérülések elkerülése, az edzés során felhalmozott tejsav által okozott izomláz csillapítása izomregeneráció elérése.
Azoknak akiknek izom vagy izületi betegségekkel küzdenek ilyen pl.az izomsorvadásban szenvedők, műtét után az izom erőlétének visszanyeréses a gyorsabb felépülés, regenerálás

Kinek nem ajánlott az elektromos izomstimuláció

Lökéshullám terápia kezelésPacemaker megléte esetén a kezelés ellenjavallat, mert az impulzusok megzavarhatják a beültetett pacemaker működését.

Lökéshullám terápia kezelésNagy erek, mit ütőér , nyaki verőér kezelése tilos, mert a szívritmus zavarhoz, és az erekben lévő nyomás, vérnyomás megváltozásához vezet.

Lökéshullám terápia kezelésA bőrön tapasztalt seb, bőrseb, bőr felületén gyulladás felett, leégett felületen kezelni tilos.

Lökéshullám terápia kezelésEpilepsziás betegnek nem ajánlott , mert az impulzusok rohamot okozhatnak

Lökéshullám terápia kezelésDaganatos megbetegedés estén nem javallott

Lökéshullám terápia kezelésTerhesség esetén tilos a kezelés

Lökéshullám terápia kezelésMenstruáció ideje alatt.

 

Megosztás