Haglund sarok kezelése, lézeres sarkantyú kezelés
Categories
Haglund sarok kezelése Haglund sarok tünetei Lágylézer terápia, soft laser terápia Lökéshullám terápia

Haglund sarok 7 tünete, és kezelése

A Haglund sarok egy olyan deformitás, amely a sarok hátsó részén található, kézzel kitapintható kiemelkedő dudor. A sarokcsont a láb legnagyobb csontja, amely az Achilles-ín részéhez csatlakozik.

Mi okozza a Haglund sarok kialakulását

A kialakult deformációért a cipő, és a sarok csont súrlódása és folyamatos nyomásának köszönhetően alakul ki. A kiemelkedő dudor összenyomja a szöveteket. A cipő és a sarokcsont érintkezése ezen a ponton egy idő után folyamatos irritációnak van kitéve, amelynek következtében huzamosabb idő után gyulladás jön létre. A szövetek megduzzadnak, megvastagodnak. Bizonyos idő eltelte után már nem maga a csontkinövés okozza a sarokcsont tájékán a fájdalmat, hanem terhelésre az inak megfeszülnek és a csonthártya begyullad.Az inakhoz feszülő bursák, nyáktömlők, folyadékkal telítettek és duzzadtak.A folyamatosan kitett cipő-sarok nyomása következtében egyre rosszabb állapot alakul ki.

Mit érzünk ilyenkor

A sarok hátsó részén fájdalom jelentkezik. A nyomás következtében a szövetek megvastagodnak a csont felett, és a cipő folyamatos nyomása végett vastag bőrkeményedés alakul ki. Mivel a Haglund sarok, a cipő folyamatos nyomásának van kitéve, a sarokcsont feletti ponton a bőrkeményedés egyre vastagabbra nőhet, és begyulladhat. Ugyan ez a járást nem befolyásolja, de a folyamatos sarokpont fájdalom a közérzetünket megváltoztatja.

A Haglund sarok csontkinövés tünete

Lökéshullám terápia kezelés megnövekedett testsúly

Lökéshullám terápia kezelés a láb és a lábfej egyenetlen és túlzott terhelése

Lökéshullám terápia kezelés  hosszan tartó álló munkának kitett túlterhelés

Lökéshullám terápia kezelés  ha keveset mozog, és ezáltan a letapadt inak nem megfelelően nyúlnak

Lökéshullám terápia kezelés rendszeres és túlterhelt sportolás

Lökéshullám terápia kezelés a rossz és kitaposott cipő, a túl magas és a túl vékony talpú cipő, a sarokpont túlterhelése és dörzsöléséből származó helytelen akár kisebb , vagy nagyobb méretű cipő viselése.

Lökéshullám terápia kezelésa lúdtalp, amely a talp hosszboltozatának lesüllyedése.

A Haglund sarok kezelése lökéshullám terápiával

Mivel a kialakult problémáért elsősorban a cipő nyomása felelős, ezért a Haglund sarok kezelésének részeként roppant fontos, hogy a eltávolítsa a nyomást a sarok hátulsó részéből. A Haglund sarok felszínét sarokcsont védő párnákkal tehermentesíthetjük zárt cipőben. Nyáron minél többet legyen szabadon a sarok, így csökkentjük a gyulladást, a bőrkeményedést és a fájdalmat is.

A sarok csontra kisugárzó fájdalomra, fájdalomcsillapítók, kenőcsök, szteroidos injekciók használata a tüneteket elnyomja, de nem biztos, hogy az alapvető problémát és a csonthártya gyulladást véglegesen megoldják. A lökéshullám terápia célzottan a csonthártya gyulladást és a fájdalmat megszünteti, a meszes lerakódásokat oldja, és a vérkeringést és a szervezet öngyógyító mechanizmusát élénkíti. A fájó ponton kezelve mélyen a szövetekbe jut, ahol fokozza a vérkeringést, serkenti a sejtek anyagcseréjét, és ezzel segíti a szervezet gyógyulását. A lökéshullám terápia gyors, beavatkozást nem igénylő, konzervatív kezelés, mely a mozgásszervi betegségekben szenvedőknek nyújt hatékony gyógyulást.

Megosztás